Oodi Ponille


Herkkä ja ahne. 

Herkkä. Herkkätunteinen. Herkkä tunnetiloille: omille ja muiden. Itkee ilosta ja surusta. Levittää ympärilleen käsittämättömän määrän iloa. Kävelevä sirkus. Hörisee ja hirnuu sinulle heipat, tsempit ja ylävitoset.

Ahne hyvälle ruoalle ja innostaville kokemuksille. Ahne ilolle. Ei meinaa pysyä housuissaan innostuessaan.

Hyvän fiiliksen vallitessa ylittää itsensä. Kokeilee uutta, on urhea, rohkea ja kokemusten nälkäinen. Epämiellyttävässä paikassa pysäköi itsensä ja aloittaa hiljaisen lakon. Ei onnistu. Jos paine kattilassa nousee, sitten räjähtää. Onneksi osaa jo säädellä painetta. Käydä dialogia. Tarpeen tullen poniFM vaihtaa taajuutta.

Kävelee ihan lähellä. Turpa kyljessä kiinni. Silittää ja kutittaa sopivasta paikasta. Kertoo tarinaansa. On sun kanssa, myös silloin kun kukaan muu ei ole. Ottaa ja antaa. Antaa sitä mitä tarvit, vaikka et heti tajuaiskaan ja on silti sun kanssa. Jos antaa liikaa, tarvitsee latautumisaikaa. On sun tyyppi, silleen syvästi kun vaan pääset lähelle. Sitten voi ladata yhdessä.

Ilmeikäs. Kirkkaista silmistä näkee mielipiteet ja tunnetilat selkeästi. ”Yes!” ”No ei tod!” ”Apua, tää ei kyllä käy.” ”Mennään jo, näytetään mitä osataan.” ”Nyt otan rennosti.” ”I’m so cool.” 

Pikkukorvat kuin antennit, liikkuvat paljon ja usein eri suuntiin. Toinen eteen, toinen taakse. Toinen sivulle, toinen eteen ja niin edelleen. Aistii paljon, viestii hiljaa kaverin ja ympäristön kanssa.

Diplomaattinen. Löytää paikkansa porukassa, ystävystyy muttei kaikkien kanssa. Näyttää hampaita liian vähässä tilassa. Bileissä löytyy keittiöstä parhaiden keskusteluiden ja ruokapalojen ääreltä. Ei syö pahaa ruokaa.

Ahkera. Tehdään töitä yrittäjäasenteella vaikka vieraalla töissä ollaankin. Opitaan uutta ja kokeillaan eri rooleja ja tehtäviä. Oma palsta pidetään kunnossa. Autetaan kaveriakin, välillä kyllä pyytämättäkin. Paussien  pitoa ja work-life balanssia hakien.

Se kenestä tulee hyvä mieli.

Tämä kuvaus ponista sai alkunsa, kun keskustelimme hänestä kaverieni kanssa. Herkkä ja ahne. Silloin tajusin, että löytyi minua kuvaavat sanat. Herkkä ja ahne. Sellaisia me ollaan.

Olen äärettömän kiinnostunut herkän ja ahneen ulottuvuuksista. Mikä on sietoikkuna? Kuinka lisätä poniFM:n lisää rätinää mustavalkoisen on-off-ajattelun rinnalle? Kuinka vaalia psykologista turvaa, joka ruokkii herkkyyttä ja ahneutta, ensimmäistä ylikuumentamatta ja jälkimmäistä sammuttamatta?

Matkalla jonnekin. Kypärä päässä, mekko päällä. Tien reunassa. Maisemia katsellen, sopivaan suuntaan. 


Olen juuri aloittamassa vaativien vuorovaikutustaitojen täydennyskoulutuksen. Hevosavusteisen sellaisen. Toivon oppivani lisää vuorovaikutustilanteista ja itsestäni. Timantin hionnan tuloksista saavat nauttia kaikki kanssani aikaa viettävät, olipa sitten kyse hevostapaamisista, coachingista, päivätöistäni IT-maailmassa tai muuten vain tapahtuvista kohtaamisista. 

Halataan, kun tavataan!


Comments